ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!!! ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟΣ!!!

ΙΕΡΕΥΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!!!

"Εάν μπορούσαν νά δούν οί άνθρωποι, μέ ποιά δόξα λειτουργεί ο ιερέας, θα έπεφταν καταγής, μπροστά στό δράμα αυτό. Καί, άν ο ίδιος ο ιερέας έβλεπε τόν εαυτό του, σέ ποιά ουράνια δόξα βρίσκεται, κατά την τέλεση τού λειτουργήματός του, τότε θα γινόταν μεγάλος ασκητής και θα αγωνιζόταν, νά μήν στενοχωρήσει με τίποτα την Χάρη Τού Αγίου Πνεύματος, πού ζεί μέσα του".
Αυτά τα θαυμάσια λόγια είναι του Αγίου
Σιλουανού του Αθωνίτου.
Είναι, πράγματι, πολύ δύσκολο να περιγράψουμε την αξία του μυστηρίου της ιερωσύνης.
Ιλιγγιά ο νούς μας, όταν εμείς οί ιερείς τού 22ου αιώνα αναλογιζόμαστε τήν ιερή αποστολική αλυσίδα, που βαραίνει τούς ώμους μας. Μένουμε άναυδοι στην υψίστη τιμή, πού μάς έκανε ο Αρχηγός της Εκκλησίας μας, ο Ιησούς Χριστός, για να γίνουμε οικονόμοι μυστηρίων Θεού. Τι είναι όμως η Ιερωσύνη;
Είναι η Ιεραρχία, η οποία παρέχεται στήν Εκκλησία από Τό Άγιο Πνεύμα, διά τού μυστηρίου τής ιερωσύνης. Ιερωσύνη είναι η θεοσύστατη τελετή, κατά την οποία, με την ευχή και επίθεση των χειρών του Επισκόπου, κατέρχεται η θεία Χάρη, η οποία αναδεικνύει τον χειροτονούμενο σ' έναν από τους τρεις ιερατικούς βαθμούς. Την ιερωσύνη συνέστησε ο Κύριος, μετά την Ανάσταστή Του, όταν το Άγιο Πνεύμα έδωσε στους Αγίους Αποστόλους, την εξουσία να συγχωρούν αμαρτίες και να ποιμαίνουν την Εκκλησία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια