ΕΧΩ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. ( ΓΕΡΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ ).

 



π. Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης:
- Καλώς ήλθες κόρη μου (Ζτούπα Καλλιόπη). Έλα κάθισε, γιατί έχω να σε ενημερώσω για κάποια γεγονότα που πρόκειται να συμβούν κατ’ εντολήν του Κυρίου μας, γιατί πρέπει να τα γνωρίζεις. Εγώ θα φύγω, δεν θα τα ζήσω, αλλά εσύ θα τα ζήσεις, μου είπε. Το ύφος του ήταν σοβαρό και ήταν πολύ λυπημένος.
- Άκουσε παιδί μου, οι χρόνοι που έρχονται είναι πολύ δύσκολοι και θα ζήσετε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική, γιατί όλα θα γίνονται με πολύ πονηρό τρόπο. Τα καλό θα το χρεώνουν για κακό και το δίκαιο για άδικο. Θα πλεονάζουν οι αδικίες, οι συκοφαντίες, οι κλεψιές, οι φόνοι. Πολύς πόνος, πολλές αρρώστιες. Δεν θα προλαβαίνουν οι γιατροί να βρίσκουν φάρμακα για τις αρρώστιες, γιατί θα παρουσιάζεται άλλη αρρώστια, καινούργια, άγνωστη μέχρι τότε και όλο θα ψάχνουν να βρουν καινούργια φάρμακα. Όλος ο τρόπος της ζωής των ανθρώπων θα αλλάξει. Θα πρέπει να ξεχάσετε όλα όσα γνωρίζατε μέχρι τώρα. Θα γεμίσει η Ελλάδα με αιρέσεις. Δεν θα μπορούν οι άνθρωποι να διακρίνουν το ορθό από το πλανεμένο. Από την μία πλευρά η απιστία και από την άλλη η πλάνη. Τα μάτια σου να τα έχεις τετρακόσια, να προσέχεις και να προσεύχεσαι.
Να διδάσκεις τον κόσμο την αλήθεια, όλα όσα έχεις διδαχθεί. Οι άνθρωποι δύσκολα θα αλλάζουν. Δεν θα θέλουν να ανοίξουν τους οφθαλμούς τους, θα εθελοτυφλούν εις τον απαγχονισμόν της ψυχής τους. Θα παραδίδουν τις ψυχές αυτών εις την ασχήμιαν και όχι στην ευπρέπειαν. Μή βάλεις τα αυτιά σου εις τους ασεβείς, αυτούς που λέγουν απρεπή, ανόητους λόγους ότι η Αγία Κοινωνία την οποία επιτελεί ο ευσεβής ιερεύς, ότι δήθεν προκαλεί ασθένειες. Αντιθέτως θεραπεύει ασθενείας, οδηγεί εις την σωτηρίαν, φωτίζει, δίδει βήματα ιερά. Η Αγία Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού και είναι ανεξάντλητος. Μην ακούτε τα άτοπα.
Επειδή ο Θεός θέλει όλον τον κόσμο να τον σώσει, θα πρέπει να έλθετε σε μετάνοια ειλικρινή. Μετάνοια και προσευχή, αυτά θα σας βοηθήσουν. Ακόμη θα αποτρέψει ο Θεός εν μέρει κάποια γεγονότα. Μην παρασύρεστε από τα κελαηδήματα των αιρέσεων. Να τηρείτε επακριβώς τον Νόμον του Θεού. Οι αλλόθρησκοι νόμον Θεού δεν έχουν, όμως τηρούν τον δικό τους νόμο. Εμείς έχουμε τους νόμους που μας έδωσε ο ίδιος ο Θεός και τον αγνοούμε.
Ορθόδοξος ιερέας θα κηρύξει καινούργια θρησκεία παρασυρόμενος από το πνεύμα της εποχής, διεγερθείς από εγωισμό και εκ του πειρασμού. Μη μπορώντας ο Θεός να βλέπει να παρασύρονται τα πλάσματά Του και να χάνονται πολλές ψυχές, θα στείλει ισχυρούς ποιμένας για να επανδρώσουν το ποίμνοιόν Του. Εκεί που νομίζουν οι πολέμιοι της Ορθοδοξίας ότι θα σβήσει και θα χαθεί, εκεί ακριβώς θα ξανανθίσει και θα εκατονταπλασιαστεί.
Θα’ ρθεί καιρός που όλοι θα θέλουν να κατακτήσουν την πατρίδα μας. Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να κατακτηθούν οι ίδιοι. Και όχι μόνον αυτό, αλλά θα ζητούν από τους Έλληνες να κατηχηθούν, γιατί θα μετανοήσουν και θα βαπτίζονται.
Θέλουν εισέλθουν εντός των πόλεων της Ελλάδος ξέναι φυλαί και άλλοι αλλόθρησκοι. Αυτοί όμως για ολίγον καιρόν και θα διαφύγουν άρον άρον πάλι εκ της Ελλάδος, γιατί ο Θεός θα δώσει αρρώστιες εις αυτούς.
Σύ δίδαξον και ειπέ εις τους ανθρώπους να προσεύχονται ευλαβώς, να εισέρχονται εις τον ναόν ευλαβώς, να ενδύονται ευλαβώς. Να ενδύεται η γυναίκα ως γυναίκα και ο άνδρας ως άνδρας. Διότι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο να μην αναγνωρίζεται η γυναίκα από τον άνδρα. Να αφήσουν τα κακά τους θελήματα και να μπουν στην ευθείαν οδόν του Κυρίου, στην οδό της αγάπης, της αλήθειας, της ταπείνωσης, της μετάνοιας, για την σωτηρία των ψυχών και των σωμάτων αυτών. Μόνον εάν μετανοήσουμε θα μας λυπηθεί ο Θεός και θα στείλει το έλεός Του. Ο Θεός βλέπει την μετάνοιάν μας.
΄Όπως λιχνίζανε με το φτυάρι εις το αλώνι τον καρπόν και τον συλλέγανε εις τας αμπάρας για ωφέλιμο και τα άχρηστα τα παράσιτα διασκορπίζονταν από τον άνεμο, έτσι σήμερα λιχνίζονται οι άνθρωποι με φτυάρι. Ο καλός ο σπόρος, οι πιστοί χριστιανοί θα εισαχθούν εις τα αποθήκας ως ωφέλιμοι από τον Άγιον Θεόν. Τα δε παράσιτα θα διασκορπισθούν, διότι δεν ωφελούν εις τίποτε. Θα καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι. Ο Θεός θα αποστρέψει το πρόσωπόν Αυτού και θα άρει το έλεός Του. Παν δέντρον το οποίον δεν φέρει καρπόν ωφέλιμον κόπτεται και εις το πυρ βάλλεται. 

Πηγή: -Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης, Ζτούπα Καλλιόπη, εκδ. Αγαθός Λόγος, τόμ. Ε, σελ. 20-23.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια